mehmetnuriersoy

Mehmet Nuri Ersoy

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, büyük coğrafyamızı oluşturan değerlerimize sahip çıkmanın, Türk Dünyası ile kültürel alanda buluşmanın, Türk milletleri adına yeni şeyler söylemenin bir zemini olarak kendini göstermektedir.

Türk milletinin yüzyıllar önceki aklî ve vicdanî hassasiyetlerini günümüze kadar taşıyan Korkut Ata, millî, ahlakî, insanî, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen nesillerin mihmandarı olmuştur. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali bu anlamda bizim için büyük önem taşıyor.

Ülkelerin birlikteliğini ortaya koyması açısından, geleceğin insanî değerlerinin güçlenmesi ve sürdürülebilmesinde evrensel ortak kimliği taşıyor olmamız çok kıymetli. Türk Devletleri Teşkilatı’nı ve diğer yörelerdeki Türkçe ve lehçelerini konuşan toplulukların katılımı ile festival uluslararası bir düzeye ulaşmış oldu. Gönülden kurulan bağ kültürel alanda da tesis edilirken, kültür ve sanatın birleştirici özelliği ile aynı medeniyet temelinde herkesin buluşmasına zemin hazırlandı.

2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, Türk cumhuriyetleri ve topluluklarından uzun metraj ve belgesel filmlerin yarışacağı tek film festivali olma vasfıyla bizler için onur vesilesidir.

Türk dünyası sinemasından yarışma ve yarışma dışı bölümleriyle toplamda 50 dolayında en seçme filmin festival seyircisiyle buluşacak olması, sinema kültürünün korunmasında ve uluslararası bir sinema dilinin oluşmasında olumlu yönde katkılar sunacaktır.

Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali ile atılan bu adımın gelecek nesiller için bir bellek işlevi görmesini ümit ediyor, ülkemizde sinema sanatının bu birikim ve kaynaktan da beslenebilmesine katkıda bulunulacağına inanıyorum.

Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.